top of page

Els fantàstics llibres voladors del Sr. Morris Lessmore, de William Joyce


Hi ha tants llibres per poder comentar ara que s’acota Sant Jordi, tantes històries que he llegit últimament que val la pena recomanar! Però amb la Covid-19 i la quarantena i tot el que això representa, queda poc temps per l’esbarjo internètic així que aquesta vegada he pensat en els més petits i he escollit un llibre infantil que Andana Editorial ha traduït al català. Els fantàstic llibres voladors del Sr. Morris Lessmore. Un llibre que parla de llibres. Un conte d’il·lustracions i una història tan precioses que fan plorar. De boniques, de tendres. Ah, i la música... perquè Els fantàstics llibres voladors del Sr. Morris Lessmore no és només un àlbum il·lustrat. De fet la història del senyor Lessmore va néixer en forma de curtmetratge animat que el 2012 va guanyar un Oscar.

A diferència dels llibres que comento a la pàgina del Casal Català del Nord de Califòrnia, que tots tenen lloc a la zona de la Badia de San Francisco, aquest ens porta un pèl més lluny. Sense dir el nom de la ciutat, les il·lustracions i la història ens duen a Nova Orleans just abans que l’huracà Katrina l’arrasés. Mig ficció mig història personal, James Joyce ens explica l’aventura del senyor Morris Lessmore quan després d’haver-se quedat sense casa descobreix el poder màgic dels llibres i la vida que aquests porten a dins. Aquesta és, sens dubte, una història per als enamorats de la lectura, dels llibres, dels contes i la imaginació. És un llibre ideal per un Sant Jordi excepcional. Un conte per continuar somiant.

Per als que la Covid-19 us ha enganxat a Catalunya, podeu trobar en Moris Lessmore en català a Llibreries Obertes; als que som a la Badia de San Francisco, el podem fer venir a casa gràcies a les llibreries independents, algunes de les quals actualment fan enviaments gratuïts.

Fitxa del llibre original en anglès (català):

Autor: William Joyce

Il·lustrador: Joe Bluhm

(Traducció): Nàdia Revenga Garcia

Editorial: Atheneum Books (Editorial Andana)


Algunes llibreries independents locals:

Bookasaurus(Sunnyvale)

Books Inc (diverses botigues arreu de la Badia)

Green Apple Books (San Francisco)

Moe's Books (Berkeley)

Mrs Dalloway's (Berkeley)


72 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page