top of page

Avui ens hem llevat ben d'hora

Aquest matí de Diumenge 15 de desembre ens hem llevat tots "ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora" com deia en Pep Guardiola. Teníem per davant l’ascensió al Mount Saint Helena, un pic de 1323 metres d’alçada dins del Robert Louis Stevenson State Park al nord de Calistoga, just a sobre de muntanyes de Napa i Sonoma.


Hem sortit tots des de la badia de San Fransico en diferents grups per trobar-nos a l’entrada del camí a les 9:30 després d’una bona hora i mitja de viatge en cotxe.


Aquest era el segon intent a fer el cim, el primer cop el vam haver de cancel·lar degut als focs i la mala qualitat de l’aire. Aquesta zona ha estat castigada severament pel foc durant els últims dos anys, però tot i així no ha perdut gens el seu encant i bellesa.

Al final hem estat un bon grupet, 12+1, amb molta varietat de personatges. És genial per que a cada sortida que fem sempre coneixes a algú de nou i com que les excursions són llargues tenim tots temps de fer petar la xerrada amb tothom.

Un cop enllestits amb xiruques i motxilles hem iniciat l’ascensió per un bosc dens i humit. El termòmetre marcava cinc graus i tot i que feia sol d’un inici estàvem tots bastant pelats de fred.

Teníem un recorregut de 15 kilòmetres, 640 metres de desnivell i classificació dura, tot i que al final tots hem reconegut que no ho era tant de dura, mes que res llarga.

No ens ha costat gaire entrar en calor i un cop hem travessat el bosc i hem arribat a la pista forestal que ens portaria fins al cim ja estàvem carregats de bon rotllo i ganes de tirar amunt.

La segona part del recorregut era al descobert sota el sol però la boira ens tapava de tant en tant i es tornava a notar la baixada de temperatura.

Un cop hem arribat a dalt hem aprofitat per reposar una mica i fer un mos per recuperar energies...

I fer les fotos de rigor amb vistes espectaculars de la vall de Napa i Sonoma.

Està clar que tampoc podia faltar la foto de grup amb l’estelada a la vora del cim del Mount Saint Helena abans d’iniciar el descens.

Tot i que la baixada ha estat mes ràpida que l’ascens a mi personalment se m’ha fet una mica llarga; poder es per que al final entre que hem tombat per un parell de pics de la vora, hem acabat fent prop de vint kilòmetres i al final es notaven al cos.


El Xino-Xano és el grup de Catalans de la Badia de San Francisco aficionats a la muntanya i activitats a l’aire lliure. Organitzem sortides com aquesta cada mes, mes i mig, en funció del calendari de tots. La propera excursió que tenim prevista serà amb raquetes de neu a finals de gener a la Sierra Nevada. Si us hi voleu apuntar hi sou tots benvinguts.


Fins la propera!


Mes fotos del Rafel per gaudir:


124 views0 comments
bottom of page