top of page

Pinzellades del meu camí

Updated: Jul 12, 2021

Les meves arrels


Sóc la Noemí, vaig néixer i créixer a Barcelona. Mare catalana i pare Sevillà, passant tots els estius en una caseta que teníem en un poblet fora de Barcelona. És a Santa Eulàlia de Ronçana on tots els meus somnis van empendre.

És en aquest poblet que vaig començar, de ben petita, tímidament, a dibuixar. Tot es va posar en marxa un dia en el qual em vaig adonar que teníem un veí a Santa Eulàlia que es deia José Escobar Saliente, l'autor de Zipi i Zape. Amb set anys vaig picar a la seva porta, amb un parell d'amics, i li vàrem demanar si en podia fer un dibuix. Ell va dir, "si em feu un dibuix per a mi, jo en faré un per a vosaltres", i en aquell moment, amb aquest senyor gran, observant-lo com dibuixava, vaig decidir que jo també volia dibuixar i posar tots els meus desitjos, pors, il·lusions,...en els meus dibuixos.Traslladant-me a Califòrnia


Vaig arribar als Estats Units fa dues dècades, aterrant a la zona de la badia de San Francisco. Del que estic molt agraïda és de totes les possibilitats i oportunitats que se m'han presentat d'ençà que vaig arribar amb vint-i-un anys. No m'hagués pogut imaginar mai que avui estaria dedicant-me 100% a allò que tant he lluitat per aconseguir, la pintura. I expressar totes les meves emocions en un llenç en blanc.Vaig obtenir la meva llicenciatura en Negocis Internacionals i Turisme de la Universitat Mediterrani de Barcelona. La meva carrera professional inicial es va dedicar al màrqueting de consum en algunes de les empreses més conegudes del món, inclosa Gap, Visa i VirginAirlines durant disset anys. Fins i tot avui continuo fent "consulting" a SilliconValley.Actualment


Avui sóc instructora de Pilates Balance Body. Estudio intensament anatomia i Cinesiologia. Ensenyo Pilates al meu propi estudi a San Mateo des del 2016. També sóc professora registrada de la Yoga Alliance.


En el meu temps lliure, m'agrada tancar-me al estudi de pintura i passar-m'hi hores i hores, descobrint noves tècniques, improvisant. Les meves pintures es troben en col·leccions privades de tota Europa i Califòrnia. La meva obra ha estat descrita per galeries pel seu moviment i emoció.


Els últims tres anys han estat uns anys de referència per a mi. Més d'una dotzena de peces s'han venut a col·leccionistes locals i internacionals. Diverses de les meves pintures han estat presentades en mostres d'art a Silicon Valley, a més de diverses exposicions privades. I fins i tot, l'última obra titulada "Terrats de Barcelona" va guanyar tercer lloc a la galeria de Barcelona "Cobeña Barcelona Art Gallery".


Amb la nostra comunitat


Aquest últim any, ha estat difícil per moltíssima gent, i amb la meva pintura he intentat ajudar a la meva comunitat, la gent més necessitada. És això el que em dóna força per continuar pintant, donant els meus guanys de totes les vendes a organitzacions que lluiten contra el càncer, el tràfic d'infants, ajudant a "First Responders" durant la pandèmia, etc...Cada mes intento enforcar-me en una organització diferent i sempre busco recomanacions.Fer-me sòcia de Casal de Catalans de la Bay Area ha estat un gran plaer, estar conectada amb tots és com estar més aprop de Catalunya, amb les meves arrels. M'agradaria ajudar al casal en qualsevol capacitat possible, oferint-me de voluntària, donant el meu art per ocasions que podrien impactar la comunitat.

Us podeu posar en contacte amb mi per rebre informació sobre la meva obra. També comparteixo regularment imatges de les meves pintures a Instagram a #noemaneroart, i per https://www.noemimanero.com/
172 views1 comment

1 Comment


Aïda Garcia Pons
Aïda Garcia Pons
Mar 19, 2021

Enhorabona, Noemí! Gràcies per portar-nos la teva història i compartir els teus quadres. Preciosos. Quins records que ens evoquen!

Like
bottom of page