top of page

Cuina Catalana a la Bay Area, amb Òscar Cabezas

Updated: Jul 12, 2021


Oscar Cabezas, nascut a Barcelona, és Xef Executiu del Grup Telefèric.


Pensa i desenvolupa receptes, dirigeix les cuines, pensa el futur de la cuina barcelonina des dels Restaurants Telefèric.
Telefèric és l’únic restaurant de Barcelona que triomfa als Estats Units. És autor del blog creatiu La Cookina i podeu seguir-lo als restaurants amb les seves creacions úniques o a Instagram (@oscarchefcabezas).


 

Oscar, parlans de la teva experiència com a xef a la Bay Area?

La meva experiència com a xef en la Bay Area ha estat profundament renovadora i positiva. Quan vaig arribar als Estats Units venia d'un entorn laboral més petit i familiar. Els restaurants on havia treballat, tot i ser restaurants d'alta categoria amb estrelles Michelin, no deixaven de ser estructures petites i menys professionalitzades. Als Estats Units l'organització de la feina és molt més sectorialitzada i organitzada, per això els professionals podem centrar-nos en les nostres tasques amb major eficiència.


Com es rep la cuina catalana a la Bay Area?

La cuina catalana és molt ben rebuda, ja que l'impacte que ha tingut Barcelona i Catalunya en la cultura americana i el món des de principis dels anys 90 amb la internacionalització de la marca Barcelona i l'exposició a través dels jocs olímpics ha marcat la diferència amb relació a altres zones d'Europa. Ha pujat notablement l'afluència d'americà a les costes de la Mediterrània a través de l'impuls de les companyies de vol de baix cost a la ruta San Francisco-Barcelona. La cuina catalana és una cuina de qualitat, de proximitat i de mercat, el que la posa en consonància amb la nova cuina californiana. La seva definició és completament antagònica a la de l'americà mitjà, basada en cuina de quarta i cinquena gamma, industrial.

Què és el que t'agrada més?


El que més m'agrada del sector és la idea de creixement i de repte permanent d'una indústria tan competitiva. La filosofia de treball va aparellada a la cultura de país i naturalment és molt diferent de l'europea. És per això que vivim en una lluita constant entre l'autenticitat (el genuí) i el model de gestió actual. És molt comprensible que hi hagi europeus que no s'adaptin a aquest model de treball, ja que cal una voluntat de ferro i tenir els objectius molt clars. Els que vivim aquí sabem la importància del sacrifici, més enllà del que es reflecteix en les nostres xarxes socials.

.


Què és el que a la gent li costa més entendre? I què genera més interès?

Generalment el públic americà, sobretot a Califòrnia, és molt receptiu a allò que desconeix. Sol ser un públic viatjat i informat, Així que és bastant exigent. D'aquesta manera, ens ajuda a seguir millorant i a ser autocrítics i exigents amb nosaltres mateixos i amb els nostres equips. Seguim aprenent, amb humilitat i amb molt d'esforç. Els valors que guien els nostres equips i la nostra expansió segueixen sent els mateixos: capacitat d'adaptació, tenir un producte amb el millor valor i anar sempre la per la "extra mile".131 views0 comments

Comments


bottom of page